James O’Keefe trekker seg fra «Project Veritas»

James O'Keefe, grunnlegger av “Project Veritas”, ved “Values Voter Summit” i Washington i USA den 12. oktober 2019. Foto: Samira Bouaou/The Epoch Times
5. mars 2023
AD

James O'Keefe trakk seg den 20. februar 2023 fra Project Veritas, journalist-organisasjonen han grunnla.

O'Keefe kunngjorde oppsigelsen sin foran ansatte i New York.

O'Keefe sa han var fjernet fra Project Veritas sitt styre og fratatt sin autoritet som daglig leder.

O'Keefe sa også at han nylig var blitt suspendert som daglig leder på ubestemt tid, uten kompensasjon.

Project Veritas sin administrerende direktør, Daniel Strack, sa den 15. februar at O’Keefe ikke var fjernet fra Project Veritas og at han var "forpliktet til å arbeide med James."

Strack svarte ikke på en forespørsel om kommentar.

Project Veritas tok verken telefon eller svarte på anmodninger om kommentarer.

“Uvanlig nødsituasjon”

O'Keefe sa at han under et møte den 1. februar fortalte til en ansatt i Project Veritas at den ansatte måtte følge daglig leders ordre eller bli avsatt. Dagen etter fikk den ansatte sparken, ifølge O'Keefe. Konflikten ble sagt å ha sin grunn i uenighet om hvordan de skulle håndtere pengeinnsamling til non-profitt-selskapet.

O'Keefe fortalte videre den 2. februar at han ble informert av en annen ansatt i Project Veritas over telefonen at den ansatte skulle henvende seg til styret i Project Veritas for å restrukturere selskapet. O'Keefe sa han fikk en agenda for styremøtet idet han dro på en flyreise og at møtet var satt til samme øyeblikk han skulle lande.

"Det ble klart for meg i det øyeblikket at jeg ville bli fjernet fra stillingen min ved Project Veritas”, sa O’Keefe.

Han sa at han spurte den ansatte hva Project Veritas ville si til sine støttespillere hvis han ble fjernet. Den ansatte skal ha sagt at støttespillerne ikke trengte å finne ut av det. O'Keefe sa han ble sjokkert over svaret.

O'Keefe sa at han prøvde å gi en unnskyldning for tonen han brukte under et omstridt ledermøte, men styret nektet å akseptere unnskyldningen. De ga i timevis uttrykk for misnøye over ham, inkludert beskyldninger om at han hadde tatt en brødskive fra en arbeider.

Ved slutten av møtet stemte styret angivelig for å frata O'Keefe stillingen og gav ham to ukers permisjon.

Dro på fottur

O'Keefe sa han ønsket seg utenfor allfarvei og dro på fottur. I løpet av noen få dager begynte han likevel å motta oppringninger fra styremedlemmer.

Den 10. februar samlet styret seg igjen, ifølge O'Keefe. De suspenderte O'Keefe som daglig leder på ubestemt tid og fjernet ham fra styret.

"Hvis jeg ikke har noen autoritet, kan jeg ikke ta noen beslutninger", sa O'Keefe.

Den 15. februar ga styret, gjennom Strack, sin uttalelse. Samme dag delte organisasjonen et bilde av O'Keefe på fottur. Innlegget kunne fortelle at O'Keefe nøt ferien.

Nye beskyldninger kom snart fram, inkludert påstanden at Project Veritas betalte deler av O'Keefes bryllup. "Jeg er ikke gift. Jeg har aldri vært gift", sa O'Keefe, mens han kalte beskyldningene for "virkelig bisarre".

O'Keefe sa han ba styremedlemmene om å gå av. Hvis ikke, ville han bli nødt til å forlate organisasjonen som han grunnla i 2010.

Fordi styret ikke trakk seg, valgte O'Keefe å gå.

Enten unnlot styremedlemmer å svare på henvendelsene eller så kunne de ikke nås.

O'Keefe sa at han ikke var sikker på hvorfor han ble kastet ut, men pekte på de nylige Project Veritas-videoene som viser en ansatt i Pfizer som snakker om COVOD-19-mutering.

"Ingenting om hvordan jeg har oppført meg de siste 13 årene har egentlig endret seg til nå. Så hva har endret seg de siste tre ukene. Hva har blitt annerledes? Det eneste som har vært annerledes, er at vi offentliggjorde den største saken i vår organisasjons historie", sa han.

“Ny start”

O'Keefe sa at han ikke er ferdig.

"Jeg ønsker å starte på nytt", sa han.

"Oppdraget fortsetter", tilføyde han senere. "Jeg er ikke ferdig. Oppdraget vil kanskje få et nytt navn. ... Jeg trenger mange folk rundt meg, og jeg skal sørge for at du vet hvordan du finner meg."

O'Keefe sa at han håpet å treffe noen av de ansatte i Project Veritas snart.

R.C. Maxwell, en ansatt i Project Veritas og alliert med O'Keefe, skrev på Twitter at O'Keefe "ble fjernet fra sin posisjon som daglig leder av styret i Project Veritas".

"De har ansvaret nå", sa Maxwell.

Ad i artikkel – AdSense
AD