Det kinesiske regimet har stjålet nok data til å lage «en mappe» på hver enkel av amerikanske innbyggere, ifølge en tidligere kinesisk tjenestemann

En del av Det kinesiske kommunistpartiets "internett-troll"-gruppe i et udatert, lekket fotografi fra Harbin by i Fangzheng fylke i Kina. Foto: The Epoch Times
22. august 2021
AD

En tidligere ansatt i den kinesiske sikkerhetstjenesten til Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) har advart at det stjeles data for å samle dem i en "mappe" på hver enkel voksen amerikaner og at de kanskje kommer til å bruke tvangsmidler for å påvirke private borgere og politiske ledere.

På et møte i senatets etterretningskomité i begynnelsen av august sa Trumps tidligere rådgiver for nasjonal sikkerhet, Matthew Pottinger, at KKP har stjålet amerikanernes sensitive data via ulovlige metoder, inkludert cyber-tyverier og hacking.

Å samle mapper på folk har alltid vært et særtrekk ved leninistiske regimer. Beijings gjennomtrengning av digitale nettverk verden over, inkludert bruk av 5G-nettverk ... har virkelig tatt dette til et nytt nivå", sa Pottinger og refererte til den tidligere sovjetiske diktatoren Vladimir Lenin.

Med informasjonen som KKP har klart å få tak i, "har de nå samlet dokumenter flere millioner utenlandske borgere rundt i hele verden. De bruker materialet de har samlet, til å påvirke, skremme, belønne, utpresse, smigre, ydmyke og ikke minst til å splitte og herske", sa han.

Idet han tok det ett skritt videre, ringte Pottingers advarselsklokke: "Beijings stjålne sensitive data er nok til å lage en mappe på hver enkel voksne amerikaner, også på mange av våre barn, som er lovlig vilt i følge Beijings regel for politisk krigføring."

Epoch Times Photo
Nestleder i USA’s sikkerhet, Matthew Pottinger, ankommer seremonien for å motta æresmedaljen av sersjantmajor Thomas P. Payne, USA’s hær, for iøynefallende tapperhet. Det østlige rommet i Det hvite hus i Washington. 11. september 2020. Foto: Drew Angerer/Getty Images

I årevis har KKP vært engasjert i kampanjer for å stjele intellektuell eiendom og teknologiske hemmeligheter i et forsøk på å få militære- og geopolitiske fordeler i forhold til Vesten.

Regimet har også utført betydelige hackerangrep mot private firmaer, inkludert cyber-angrepet i juli 2021 mot Microsoft som USA og deres allierte, inkludert Norge, la skylden på «Det kinesiske departementet for sikkerhet». I tillegg ble fire kinesiske borgere anklaget av justisdepartementet i USA for en rekke separate cyber-innbrudd som var målrettet mot bedrifts- og forskningshemmeligheter.

Under høringen sa den tidligere direktøren for «the National Counterintelligence and Security Center» (Det nasjonale senteret for kontraspionasje og sikkerhet), William Evanina, at KKP bruker en "en lands-tilnærmingsmåte" for å utpresse, infiltrere, influere og stjele fra alle deler av USA's suksess.

"Det er anslått at 80 prosent av amerikanske voksne har fått alle sine persondata stjålet av KKP. De andre 20 prosentene har fått mesteparten av sine persondata stjålet", sa han.

Videre sa han at det kinesiske regimet utgjør en "eksistensiell trussel" overfor USA og at de bruker "komplekse, skadelige, strategiske og aggressive" taktikker for å nå sine mål.

William Evanina, nominert til å bli direktør for Det nasjonale senteret for kontraspionasje og sikkerhet i USA. Under en høring arrangert av Senatets utvalgskomité for etterretning i Washington. 15.mai 2018. Foto: Win McNamee/Getty Images

Det kinesiske regimet arbeider ulovlig med å samle data for å skape kunstig intelligens, forskning og utviklingsprogrammer for å styrke sine militære og økonomiske mål.

Etter de siste cyber-angrepene, har Biden-administrasjonens tjenestemenn kommet med skarp kritikk overfor Beijings statligfinansierte hacker-angrep, inkludert tyveri av intellektuelle eiendeler. Men de kritiske ordene ble ikke etterfulgt av noen form for straff, verken diplomatiske utvisninger eller sanksjoner mot regimet.

Uavhengig av dette advarte Pottinger også mot KKP's såkalte "Samlet front"-bestrebelser (United Front efforts) for å spre propaganda og ha innflytelse på beslutningstakere verden over, også innenlands i USA.

"KKP's 95 millioner medlemmer er alle nødt til å delta i organisasjonen som har mange ulike grener. Departementet til "Samlet Front" alene, som bare er én enkelt gren, har tre ganger så mange kadre (medlemmer med høye stillinger innen organisasjonen) som antall tjenestemenn USA har i utenrikstjenestemenn", bemerket han.

Ad i artikkel – AdSense
AD