Spesialist innen filmindustri-kostymer i Canada er imponert over både kostymene og fargene i Shen Yun

John og Marcy Harrison under Shen Yun Performing Arts-forestilling ved “Southern Alberta Jubilee Auditorium” i Calgary den 15. april 2022. Foto: NTD
26. juni 2022
AD

Marcy Harrison fra Calgary i Canada som er spesialist i kostymer innen filmindustrien, var imponert over alle kostymene og fargene i «Shen Yun Performing Arts».

"Kostymene er vakre og svært fargerike. Alt er bare enestående", sa Marcy Harrison etter å ha sett Shen Yun på «Southern Alberta Jubilee Auditorium» i Calgary den 15. april.

Shen Yun som er en New York-basert klassisk kinesisk danse- og musikkgruppe har mange aspekter som gjør det hele til en unik forestilling. Talentfulle artister viser kinesisk, tradisjonell kultur gjennom klassisk, kinesisk dans, et unikt orkester som blander tradisjonelle, kinesiske instrumenter med klassiske vestlige instrumenter, en patentert animert bakteppeteknologi og vakre, håndlagde kostymer og rekvisitter.

"Legender sier at Kinas tradisjonelle kultur er en gave fra det guddommelige. Som en følge er mange symboler og motiver funnet i tidlige kinesiske gjenstander som avbilder himmelske temaer som guder, feer og himmelske skapninger. Det tradisjonelle prinsippet om harmoni mellom himmel og mennesker gjennomsyrer disse gamle designene", heter det på Shen Yuns nettside.

I dag har disse motivene inspirert elementer av Shen Yun sine kostymer, arkitektonisk design i bakteppene og annet.  På sin egen intrikate måte er de også et medium som formidler historien om Kinas 5.000 år med sivilisasjon.

Marcy Harrison sa at hun likte å lære mer om tradisjonell, kinesisk kultur gjennom Shun Yun og la til at forestillingen er "interessant og lærerik".

"Alt er svært vakkert", sa hun.

Epoch Times Photo
Teppet går opp ved Shen Yun Performing Arts forestilling ved “Southern Alberta Jubilee Auditorium” i Calgary den 15. april 2022.  Foto: The Epoch Times

Pastor John Harrison sa at han følte han ble satt tilbake til den kinesiske kulturen da han så Shen Yun-forestillingen.

"Jeg liker den historiske delen av det ... Det åpner øynene ... til å forstå kulturen", sa han.

"Kina hadde 5.000 år med kultur, og noe av det har blitt borte, kanskje bare gjennom de siste tiårene eller hundreårene. Det er bra å se at kulturen blir gjenopplivet gjennom forestillingen her i dag".

Essensen av kinesisk kultur

Epoch Times Photo
Robert Manahan og datteren på Shen Yun Performing Arts-forestillingen ved “Southern Alberta Jubilee Auditorium” i Calgary den 15. april 2022. Foto: Sunny Chen/The Epoch Times

Robert Manahan er IT seniorkonsulent. Han kommenterte de ulike aspektene av Shen Yun forestillingen som han syntes var enestående.

"Det er virkelig morsomt å se", sa han. "Det er essensen av det som jeg tenker kinesisk kultur handler om".

Robert Manahan sa at han likte hvordan hvert danseinnslag portretterer et nytt innhold, og han la merke til hvor uttrykksfull klassisk, kinesisk dans er. Han berømmet også danserne for deres atletiske ferdighet ved å utføre de vanskelige hoppene og sprangene og andre teknikker på scenen.

"De er så stille. De hopper høyt opp i luften, men det er lydløst på scenen", sa han.

Manahan sa at syntes de spirituelle temaene i Shun Yun var engasjerende.

"Jeg synes det er fascinerende hvordan de viser at menneskeheten starter med guddommelighet", sa han og refererte til åpningsscenen der guddommer kommer ned fra himmelen for å etablere en enestående kultur i den menneskelige verden.

Epoch Times er stolt over å være sponsor av Shen Yun Performing Arts. Vi har dekket audience reactions siden Shen Yuns start i 2006.

Ad i artikkel – AdSense
AD