Mot en ny renessanse: Den sjette internasjonale figurative kunstkonkurransen

Se tilbake på fortiden for å forstå nåtiden

"Placid Lotus". 2019 NTD International Figure Painting Competition
16. april 2023
AD

Begrepet "klassisk" har blitt en tidløs referanse ved at den uforanderlige verdien av skjønnhet, sammen med visdom, er evigvarende uavhengig av personlige preferanser. Den klassiske perioden i den greske historien (500 f.Kr. - 323 f.Kr.) er en enestående og strålende epoke og fungerer den dag i dag som et vitnesbyrd i forhold til mange aspekter i våre moderne liv.

Selv i dag blir den ervervede kunnskapen innenfor arkitektur fremdeles brukt som et grunnlag og en retningslinje for konstruksjon av bygninger over hele verden, i samsvar med de klassiske standardene. Utover dette la denne æra fundament for utvikling av estetikk og skjønnhet som har etiske og filosofiske røtter.

Renessanse: En overgang til  en ny æra

Ifølge det tradisjonelle synet på renessansetiden (1400-tallet), sies det å være overgangen fra middelalderen til en ny æra. Den oppsto av nysgjerrighet, interesse, så vel som ønsket om å overgå prestasjonene til den klassiske perioden, og den antas å ha startet i løpet av senmiddelalderen. Det var fokus på romersk humanisme, gresk filosofi og la vekt på hellenistiske og romerske skulpturer.

Ved å bruke den oppnådde kunnskapen som basis, beriket ikke bare italienske, flamske og hollandske kunstnere sine ferdigheter, men de høynet også sine personlige idéer og oppfatninger. Inspirert av kunnskapstørst, intellektuell beundring og et genuint ønske om forbedring ga disse kunstnerne mange bidrag til kunstverdenen og til andre disipliner, som for eksempel oppfatning av dybde, perspektiv, menneskets anatomi osv. Innenfor malerkunsten var en av de viktigste oppfinnelsene bruken av oljemaling, som uten tvil har stått seg over tid.

Renessanse kan skilles fra middelalderen av én distinkt faktor; skiftet fra å male på en ikonisk måte til å male på en naturtro måte. Med andre ord er det slik Glenn Vilppu, direktør for New Masters Academy, har sagt: Det er rett og slett en overgang "fra å male ikoner til å fortelle historier". Så enkelt og ujålete det høres ut, krever denne progresjonen et fundamentalt skifte i ens tenkning.

Motivert av ønsket om å fortelle en historie, fortsatte renessansekunstnerne med å gjøre den enestående oppdagelsen av dybde og tredimensjonalt rom. De lyktes med andre ord i å forfine formen i sin søking etter å uttrykke, så klart som mulig, den indre meningen og essensen.

Den transformerende kraften i kunst

Den gamle greske "tragedien", den eldste versjonen av drama i den vestlige sivilisasjonen, har tjent som en form for historiefortelling, så vel som en plattform der de store, rådende forfatterne av sin tid ville dele sin moral og sine filosofiske idéer. Folk forventet bevisst en heving av egen sinnstilstand som følge av å være tilstede og se forestillingen.

I løpet av den dramatiske historien ville publikum føle med tragediens helt og hans kamp mot moralske og livsendrende dilemmaer. Helten ville følgelig bli møtt med "dom" som til slutt resulterte i "rettferdighet", der det siste var bestemt av himmelen.

Det som fullbyrdet det tragiske dramaet, var den psykologiske tilstanden som både publikum og skuespillerne ville erfare etter at rettferdighet var oppfylt, og den ble kalt "katarsis"; renselse. Vi kunne si at kvintessensen og hensikten med det tragiske dramaet var "katarsis"; med andre ord renselse og åndelig høyning gjennom kunstens endrende kraft.

Mot en ny renessanse

Ved å søke kunst som holder fortidens standard samtidig som den lever og blomstrer i nåtiden, har den sjette "NTD 2023 International Figure Painting Competition" som mål å "gjenskape sannhet, ren skjønnhet og medfølelse i kunst".

Interesserte kunstnere kan registrere seg til konkurransen frem til den 15. juni.

NTD International Figure Painting Competition er ikke bare enda en kunstkonkurranse, men "retter seg mot et høyere rike", sier Li Yuan, mottaker av gullmedaljen for 2008 og som føler seg fylt av stort håp for denne konkurransen. Han kaller konkurransen "et storslått bidrag til historien, hele samfunnet og til nåtiden". En annen prisvinnende kunstner, Sandra Kuch, har uttalt at finalistenes utstilling er en av de beste konkurransene hun har deltatt i.

Det blir arrangert en ukes utstilling i New York med alle finalistene. I løpet av hele uken vil deltakerne kunne delta i ulike aktiviteter der de kan treffe hverandre, dele erfaringer og ha diskusjoner med dommerne. Det vil også bli guidede turer til store museer og tegneworkshop på stedet.

"Denne plattformen kan hjelpe kunstnere til å samles for å diskutere, dele, forbedre seg og til og med tjene som guider til fremtidig utvikling av sivilisasjonen", sa professor Zhang Kunlun, leder for dommerkomitéen.

Prisbelønte kunstnere deler sine tanker

Li Yuan

Li Yuan er en prisbelønnet kunstner fra Japan. Med sitt kunstverk "A Tragedy in China" mottok han gullmedaljen i 2008; den første NTD International Figure Painting Competition. Han har sagt at han ser på maling som "en kultiveringsprosess, foredling og berikelse ... Kunstneren motstår sine egne ønsker og distraksjoner. I en slik ydmyk situasjon åpner maleriet opp en vei med renhet, medfølelse og skjønnhet", forklarer han.

"A Tragedy in China", Li Yuan. Gullmedaljevinner i 2008 i den første NTD International Figure Painting Competition.

Sandra Kuck

Sandra Kuch er en kunstner fra USA. Med sitt kunstverk "Yin and Yang" mottok hun prisen for teknikk i 2019 NTD International Figure Painting Competition.

"Jeg ønsker å bringe videre medfølelse og gi noe lyst og oppløftende ... Jeg tror at mange kunstnere i verden ønsker å skape tradisjonelle kunstverk og presentere tradisjonelle verdier."

"Yin and Yang", Sandra Kuch. 2019 NTD International Figure Painting Competition.

Amaya Corbacho Martn

Amaya Corbacho Martn fra Spania har mottatt en ærefull omtale av verket "Inseparables". Hun er uteksaminert fra "Salamanca School of Fine Arts" og begynte å male i svært ung alder. CV-en hennes bugner av publikasjoner, utstillinger og priser.

"Jeg valgte denne kunstformen for å formidle mitt syn på mennesker", sier hun, mens hun uttrykker en spesiell interesse for å analysere ansikter som utstråler renhet, slik som hos barn og eldre.

“Inseparables”, Amaya Corobacho Martn. 2019 NTD International Figure Painting Competition.

En holistisk tilnærming til kunst

Betydningen og det unike ved denne konkurransen ligger i to komponenter.

Den første er i seg selv hensikten med konkurransen, å "gjenopplive den rene ektheten, skjønnheten og godheten i kunsten." Budskapet er klart, oppløftende og sikter rett på hjertet.

Den andre komponenten er gjenoppliving av den tradisjonelle realismens standard som gir en plattform for kunstmalere å utforske og utvide sine kunstneriske ferdigheter.

"Maria's Wish”, Joseph Daily. 2019 NTD International Figure Painting Competition.

Den uendelige søken etter perfeksjon reflekterer kunstnernes indre reise med å søke etter sannhet og medfølelse. Den holistiske tilnærmingen med å kombinere forbedring av både sjel og materie - essens og form - er som en redningsbåt som naturlig vil lede kunstnerne og publikum på samme måte til å oppleve "katarsis" og skjønnhet.

Ad i artikkel – AdSense
AD