Kommunistiske slagord på London Art Wall høster respons på Beijings partilinje

En gatekunstvegg i Øst-London med antikommunistisk budskap som omfatter det kinesiske regimets politiske slagord. Den 7. august 2023. Foto: Wen Qing/The Epoch Times
20. august 2023
AD

En gruppe kinesiske studenter som studerer i Storbritannia, skrev Det kinesiske kommunistpartiets (KKP’s) propagandaslagord med rød maling på en gatekunstvegg i Øst-London og la ut en video av dette på sosiale medier. Dette fikk andre til å spraye antikommunistiske meldinger for å dekke over eller endre pro-KKP-parolene.

"Brick Lane" i Londons "East End" er kjent for sine kunstvegger, butikker, antikvitetsbutikker og markeder. Nylig sprayet en gruppe kinesiske studenter KKP’s 24-tegns propagandaslagord om "kjernesosialistiske verdier" med store, røde, forenklede, kinesiske tegn på hvit bakgrunn og dekket over populærkunsten som allerede var på veggene. De enorme tegnene i rødt på hvit vegg er en typisk form for propaganda i Kina. Den kan sees overalt. Mange utenlandske kinesere beklaget hendelsen på sosiale medier: "På et blunk føles det som om vi var blitt sendt tilbake til Kina."

CCP slogans appeared on a street art wall in East London on Aug. 5, 2023. (CNA)
KKP-slagord dukket opp på en gatekunstvegg i Øst-London. Den 5. august 2023. Foto: CNA

Ifølge BBC ble de kinesiske studentene ilagt en bot på 800 pund av politiet og tiltalt etter loven om "graffiti og flygeblader".

Slagordene inneholdt budskap om "velstand, demokrati, høflighet, harmoni, frihet, likhet, rettferdighet, rettsstaten, patriotisme, dedikasjon, integritet og vennskap" i et KKP-perspektiv.

En av de kinesiske studentene, Wang Hanzheng fra "Royal College of Art" i London som heter "Yi Que" på sosiale medier, sa i et Instagram-innlegg på kinesisk at formålet med handlingen var å "avkolonisere den falske friheten i Vesten med fortolkning av sosialisme. La oss se hva som skjer."

Nettvideoen forårsaket heftige debatter på nettet og høstet spesielt sterk kritikk fra utenlandske kinesere. Det fikk også mange mennesker til å dra dit for å tilføye egne meldinger med kritikk av KKP. Noen la til et "Nei" foran slagordene, mens andre skrev motstridende meldinger, som "Ingen frihet i Kina" under KKP’s slagord om "frihet".

Demokrativegg

Siden den 7. august har flere innbyggere i London og kinesere bosatt i Storbritannia besøkt graffitimuren og lagt til uavhengige meldinger som kritiserer KKP, avslører grusomhetene deres og krever frihet og demokrati i Kina.

En gatekunstvegg i Øst-London med antikommunistiske budskap som dekker over KKP’s politiske slagord. Den 7. august 2023. Foto: Wen Qing/The Epoch Times

Lyndon Lee som jobber innen det juridiske feltet i London, informerte Epoch Times om "demokratimuren" den 7. august: "Kinesere mener dette (sosialistiske verdier) er veldig ille, men ingen kan snakke høyt om det i Kina."

"Jeg ble veldig rørt over å se at mange kinesiske studenter kom hit for å prøve å forklare lokalbefolkningen at ikke alle støtter denne propagandaen og at mange kinesere er for demokrati og frihet", sa han.

Lee tilføyde at muren har samlet folk fra Kina, Hong Kong og det britiske folket. "Alle har ett mål; å stå mot kommunisme."

Lyndon Lee stands in front the street art wall in London. Aug. 7, 2023. (Wen Qing/The Epoch Times)
Lyndon Lee står foran gatekunstveggen i London den 7. august 2023. Foto: Wen Qing/The Epoch Times

Jack som er fra London og jobber i reiselivsbransjen i byen, sa til Epoch Times: "Jeg har bodd i Beijing i mer enn to år, så dette kjenner jeg til", sa han om slagordene. "Det er ganske sjokkerende å se dem her. Jeg tror ikke det vil føre til at kommunismen sprer seg her. Tvert imot vil det gjøre folk mer bevisste på farene ved det kommunistiske systemet."

Jack, a Londoner who works in travel industry, stands next to the street art wall in East London. Aug. 7, 2023. (Wen Qing/The Epoch Times)
Jack fra London og jobber i reiselivsbransjen i byen, ved siden av gatekunstveggen i Øst-London den 7. august 2023. Foto: Wen Qing/The Epoch Times

Xu Xincheng, en motedesigner fra Hong Kong, fortalte til Epoch Times at han kom etter jobb for å se veggen. Han mislikte de kinesiske studentene som har sprayet KKP-slagordene og som har gjort lokalbefolkningen sinte.

"Jeg tror folk over hele verden mener det er noe galt med Kommunistpartiet. Bare tåpelige personer tilber Kommunistpartiet og formannen."

Evelyn, kinesisk student i London som også besøkte veggen, sa at de kinesiske studentene som malte slagordet, ikke har hatt nok muligheter til å virkelig forstå verden.

"Til tross for at de har forlatt Kina, bruker mange fortsatt fastlands-kinesiske, sosiale medier, som Xiaohongshu, WeChat osv. Selv om de har kommet seg unna den fysiske brannmuren i Kina, er tankene deres fortsatt bak brannmuren. Det er derfor slikt kan skje. Fordi hovedkilden til informasjonen de mottar, fortsatt kommer fra Kina."

Wen Qing, Xu Jian og Cheng Jing bidro til denne rapporten.

Ad i artikkel – AdSense
AD