Ifølge en overlevende fra kinesisk fengsel kan den omfattende, offentlige eksponeringen av Beijings systematisk tvungne organhøsting føre til kommunistregimets fall.
Det kinesiske regimets statsorganiserte organhøsting, å ta organer fra samvittighetsfanger for å bidra til transplantasjons-indistrien for profitt, er "så ond" at "alle vil stå opp imot den", sa William Huang, som er dissident, til Epoch Times. Han har tilbragt fem år i kinesisk fengsel og klarte til slutt å rømme til USA.
"Dette er årsaken til at de [regimet] prøver sitt beste for å skjule denne forbrytelsen", sa han.
Huang uttalte dette etter å ha deltatt i et nylig webinar der han oppfordret verdens ledere til å fordømme regimet for overgrepene deres.
I 2006 avslørte varslere for første gang eksistensen av statsorgenisert, tvungen organhøsting i Kina.
Annie, som brukte et alias i samtalen med Epoch Times, sa at eksmannen var med og tok hornhinner fra innsatte utøvere av Falun Gong på et sykehus nordøst i Kina. Å gjøre slikt arbeid la en mental byrde på legen. Annie sa at han ofte hadde mareritt om natten, og svetten gjorde sengeklærne gjennomvåte.
I 2019 bekreftet Kina-tribunalet i London den langvarige påstanden etter en årelang etterforskning. De konkluderte med at tvungen organhøsting hadde skjedd i stort omfang i Kina med utøvere av Falun Gong som hovedofre.
Huang, som selv er utøver av Falun Gong, ble et mål for Beijing på grunn av involvering i å lage nettsiden til Epoch Times i Kina i 2000.
Saken får stadig mer oppmerksomhet. Fem stater i USA har vedtatt lover som skal hindre dekning i helseforsikring for transplantasjons-operasjoner i Kina og medfølgende oppfølging for individer som mottar organer i Kina. I Kongressen har to lovforslag som vil gi presidenten fullmakt til å innføre sanksjoner mot overgriperne, blitt vedtatt i Representantenes hus.
Huang, i likhet med mange andre, har delt sin frustrasjon over den manglende oppmerksomheten blant allmennheten.
"Dette er bestillingsdrap", sa doktor Andreas Weber i webinaret som ble arrangert den 14. juni. Han oppfordret til strengere lover for å motvirke medvirkning.
Pasienter som mottar transplantater fra Kina, vil, uten å vite det, bli medskyldige, sa spesialisten i traumekirugi og ortopedi.
"Det er en kriminell handling fra begge parter", sa han.
Regimets forsøk på å sensurere all oppmerksomhet på emnet er årsak til at det er vanskelig å stoppe organhandelen. Representant Chris Smith (R-N.J.), som står bak lovforslaget av Stop Forced Organ Harvesting Act som Representantenes hus har vedtatt to ganger med overveldende flertall, sa at en kinesisk diplomat hadde sendt e-post til kontoret hans etter det første vedtaket av loven og krevde at de skulle stoppe "anti-Kina-tiltakene".
"Tvungen organhøsting er en rød strek for KKP", sa Huang, med henvisning til Det kinesiske kommunistpartiet. "De vil ikke at folk skal krysse den røde streken."
Det betyr at de prøver "alt for å fornekte det, for å skjule det", sa han.
Finansielt og politisk press har ført til selvsensur. En filmskaper som jobber med teamaet, sa at flere potensielle samarbeidspartnere for prosjektet har trukket seg fordi de frykter represalier fra Beijing.

Uvitenhet blant folk og en manglende oppmerksomhet om saken forsterker tausheten, sa menneskerettighets-advokat David Matas, som har forfattet flere etterforsknings-rapporter om emnet.
Les mer
Eksperter advarer mot Kinas eskalerende cyberangrep mot Japans og USAs forsvar
Mettet fett: Den store debatten (del 5)
Med unntak av Taiwan er det få steder i verden som krever at sykehus og leger rapporterer informasjon om pasienter som mottar organer i utlandet. Dette ville gjort det enklere å spore organtranplantasjons-turismen som har bidratt til å opprettholde tvungen organhøsting i Kina.
"Folk vet ikke hvor stort problemet er", sa han i panelet. Som et resultat "har vi ingen mobilisering".
Garnett Genius er en kanadisk parlamentariker som først arbeidet med lovgivning for nesten et tiår siden for å kriminalisere å motta et organ som er anskaffet uten samtykke. Han sa han var glad for at loven ble vedtatt i løpet av den siste Parlament-perioden.

En del av utfordringen er at "KKP konstant prøver å få projisere sin innflytelse og beskytte interessene sine i hele verden", fortalte han til Epoch Times.
Det er vanskelig å forutse hvilke konsekvenser engasjementet i saken vil få på lang sikt, sa Genius. Det viktigste er å "få oppmerksomhet rundt rettighetene til ofrene i disse sakene og å arbeide for sannhet og rettferdighet".
Menneskerettigheter burde "definitivt stå på agendaen" i bilaterale samtaler med Kina, sa han. Landene bør gjøre mer for å stoppe tvangsorganhøsting, blant annet ved å vedta lover som ligner på de Canada har.
"Jeg håper at oppmerksomheten rundt disse overgrepene vil føre til endringer; endringer i oppførselen til regimet og endringer som fører til en annen tilnærming til politikk", sa Genius.
Norge har ratifisert et EU-direktiv om organtransplantasjoner. Stortinget har oppdatert transplantasjonsloven, som nå også forbyr kjøp og salg av organer i utlandet, noe som hindrer "organturisme".