Kinesisk-amerikanske anti-KKP-anime-serie er blitt populær verden over

Anime-serien skildrer livet under det kinesiske regimets styre. Dette gir gjenklang hos mange mennesker rundt om i verden.

Kinesiske, internasjonale studenter forbanner de som støtter Hong Kongs pro-demokratiske bevegelser under et pro-KKP-møte i Sydney, Australia, den 17. august 2019. Foto: An Pinya/The Epoch Times.
26. november 2023
AD

En kinesisk-amerikansk kunstners nye anime-serie som håner og kritiserer det kinesiske kommunistregimet og dets tilhengere, har vunnet popularitet blant kinesere over hele verden.

Kanalen "MrMarmot" på YouTube ga ut en anime-video forrige uke med tittelen "Chinese Social Credit System in 2077" som var inspirert av rollespillet "Cyberpunk 2077".

Historien er lagt til nær fremtid, etter at Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) har tatt over verden og etter at folk lever i et typisk KKP-kontrollert samfunn uten frihet, som for eksempel et "sosialt kreditt"-system, litterær sensur og massiv overvåking av innbyggere.

Animasjonen skildrer hvordan mennesker som ikke er villige til å akseptere dette systemet, gjør opprør og blir undertrykt av regimet. Noen av bildene er hentet fra historiske foto av anti-utleveringsbevegelsen i Hong Kong i 2019, med bildeteksten: "Til mine venner i Hong Kong, stå sammen med Hong Kong!"

Videoen, som har engelsk undertekst, fikk 491.000 visninger og 30.000 likes i løpet av en uke etter at den ble sluppet.

Den gir gjenklang hos mange fra Kina, Hong Kong, Taiwan og rundt om i verden, som har lagt ut dyptfølte kommentarer under videoen.

Den ene kommentaren lød slik: "Som fastlandskineser ble øynene mine fylt av tårer da jeg så dette. Jeg synes synd på folk i Hong Kong. Jeg håper at folk i Taiwan vil holde på det siste, frie landet."

En australsk medieperson og immigrant i Hongkong, Song Lin, sa til Epoch Times at fordi denne filmen skildrer scener av Hong Kong-folk som blir slått av politiet under anti-utleveringsbevegelsen i 2019, mot KKP’s inngrep i Hong Kongs rettslige uavhengighet, vil det vekke dype følelser hos innbyggere i Hong Kong når de ser den. "Det er i Hong Kong-folkets ånd å kjempe for demokrati og frihet. I møte med det autoritære regimet står vi alle tappert opp."

Politiet håndterer og arresterer pro-demokratiske demonstranter under et sammenstøt i Wan Chai i Hong Kong den 1. oktober 2019. Foto: Chris McGrath/Getty Images

Lin sa at denne videoen ikke bare handler om Kina og Hong Kong under KKP’s styre, men at hele verden står overfor infiltrasjon og undertrykkelse av KKP.

"Hele verden står overfor den samme situasjonen. Det denne tegneserien sier, er at i 2077 er ikke USA lenger et demokratisk og fritt samfunn. Folk i USA overvåkes av KKP’s diktatur, og alle må ha på seg en maske. Denne masken er et smilende ansikt."

Ifølge introduksjonen av kanalen "MrMarmot", er artisten som produserte animasjonen, en kinesisk-amerikaner som er født og oppvokst i Shanghai. Han bor nå i Los Angeles og er videospill-kunstner på heltid. Noen av videoene på kanalen forteller også om KKP-trakasseringen og sensuren som artisten led under i Kina og hvordan han rømte til USA.

"The Life of Little Pinks"

Den 28. oktober lastet «MrMarmot»-kanalen også opp en 12-minutters anime, «The Life of Little Pinks».

Animasjonen skildrer den nåværende situasjonen til unge mennesker under KKP’s styre. Den forteller med humor og satire historien om unge kinesere som uvitende har blitt hjernevasket med påfølgende blind dobbeltmoral, ukontrollerte ord og handlinger uten logikk.

Videoen fikk mer enn 1,3 millioner visninger og 10.000 kommentarer i løpet av omtrent tre uker, og den sirkulerte bredt på utenlandske, sosiale medieplattformer.

Kinesiske nettbrukere ga uttrykk for at videoen er veldig gjenkjennelig.

"Som kineser kan jeg bare si at denne videoen er for realistisk ... Kollegene rundt meg klager på hvordan selskapet deres presser dem, mens de er misunnelige på de som jobber utenlands. Samtidig skjeller de ut "utenlandske krefter", sa en i en kommentar.

Pro-Kina-tilhengere protesterer mot Taiwans president, Tsai Ing-wen, når han ankommer "Ronald Raegan Presidential Library" i Semi Valley, California den 5. april 2023. Foto: John Fredricks/The Epoch Times

Lin sa at kinesere faktisk har blitt fryktelig forandret av KKP. Noen er i Kina, og noen er i utlandet, men de blir fortsatt hjernevasket frivillig. "Jeg har slektninger i Australia som forlot Kina for mer enn 20 år siden, men de leser kun ting på WeChat og leser ikke andre medier. De er fortsatt på stedet hvil."

Ning Haizhong og Luo Ya bidro til denne rapporten.

Ad i artikkel – AdSense
AD