Norge og Sverige inngår et samarbeid for å få ned strømprisene

Norges olje- og energiminister Terje Aasland og Sveriges energi- og digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar. Foto: Ninni Andersson/Governningskansliet
12. september 2022

Den svenske Energi- og digitaliseringsministeren Khashayar Farmanbar og Norges olje- og energiminister Terje Aasland møttes den 5. september for å diskutere de store utfordringene i strømmarkedet.

De to ministrene diskuterte også et intensivert samarbeid for å få ned strømprisene i Norden.

«Norsk og svensk regjering iverksetter en «task force» for de nordiske landene om utvikling av markedsmodellen. Landene går sammen om å sikre trygg tilgang på strøm og lave priser i Norden. Vi ønsker å finne felles løsninger på felles problemer», sier Farmanbar i en melding.

De to landene mener det er av stor betydning å finne løsninger og modeller som sikrer lave strømpriser for husholdning og bedrifter.

Norge og Sverige har også invitert Danmark og Finland til å delta i samarbeidet.

«De nordiske nabolandene har samarbeidet om strømforsyninger helt siden 1960-tallet. Med den pågående energikrisen i Europa ønsker vi å intensivere samarbeidet for å finne gode tiltak som sikrer et velfungerende energimarked», sier Terje Aasland.

Kontakt gjerne journalisten: [email protected]